SpectrumSens Open Data WiFi BCN

Tot a punt per a la meva participació al #WDVC2020 presentant el projecte “SpectrumSens Open Data WiFi BCN”. #OpenDataBCN i @Kaggle #SmartCity #SmartCities #Barcelona #Catalonia #Kobe #Japan

https://www.kaggle.com/jordigarciacastillon/wifi-hotspots-of-the-city-of-barcelona

Objectiu:

Davant d’unes ciutats cada cop més “massificades” en senyals sense fils promoure un espectre urbà de radiofreqüències segur i de qualitat en les seves diferents bandes (des de les tradicionals GSM i WiFi, però també les no llunyanes 5G o les LPWAN que ho “inundaran” amb l’eclosió definitiva dels sistemes IoT)

Descripció:

Amb aquesta anàlisi de dades dels dispositius (en aquest cas hotspots públics) es tracta que el desenvolupament sostenible de la ciutat també passi per un desenvolupament sostenible de la cobertura i de la densitat i funcionament de les diferents bandes dels espectres de radiofreqüència utilitzats pels sistemes de comunicació sense fils.

Una bona anàlisi de dades de les emissions RF que hi ha en una ciutat ja no tan sols és bo per a la ciutadania en temes tan cabdals com poden ser la salut, sinó que a més permet establir els llindars de cobertura necessaris per a connectivitat present (WiFi, GSM, etc.) i futura (LoRa, Sigfox, etc.), així com fins i tot fer una ciutat més cibersegura al tindre un monitoratge de les bandes d’espectre a protegir davant de potencials atacs intencionats o no.

Acerca de Jordi G. Castillón

Técnico en Ciberseguridad, IA, análisis de datos y Compliance legal. Escribo. Enamorado de mis perros y apasionado por los viajes y por la fotografía.
Esta entrada fue publicada en Sin categoría y etiquetada , , , . Guarda el enlace permanente.